Basiscursus Theatersport

Cursus
Theater
Vrije tijd
Cultuur
In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod die geoefend worden met diverse spelvormen.

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

─ Keith Johnstone

Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!

In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen die hierbij voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging of eerst verder te ontwikkelen in de Vervolgcursus Theatersport of de cursus Verdiepend Improviseren.

Wie

Volwassenen
Senioren

Prijs

€255,00

Waar

Spaarnestraat 11a
Utrecht

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Nico Groenenberg
-1