Verdiepend improviseren

Cursus
Theater
Kunst-en cultuurcentra
Theatermakers
In deze cursus wordt toegewerkt naar een avondvullende musical op basis van improvisatie.

Mensen kunnen soms dezelfde dingen doen of woorden zeggen, waarbij de een geloofwaardig is en de ander niet. Wat maakt iemand geloofwaardig? Vooral context en drijfveren zijn belangrijk om de woorden en daden van iemand op waarde te schatten. Ook bij een gespeelde rol op het podium.

In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven zouden kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde.

Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Voor deze cursus in enige spelervaring vereist (bijvoorbeeld een Introductiecursus ImproviserenBasiscursus Theatersport of andere toneelervaring. In overleg met de groep wordt halverwege de cursus bepaald of er een presentatie of voorstelling gespeeld wordt (niet inbegrepen).

Kijk voor de meest actuele informatie op de informatiepagina: https://springintheater.nl/verdiepend-improviseren

Wie

Volwassenen

Prijs

€180,00

Waar

Spaarnestraat 11a
Utrecht

Contact

Neem contact op met Nico:

Nico Groenenberg
Contactpersoon
0