Introductiecursus improviseren

Cursus
Theater
Cultuur
Theatermakers
In 8 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en improvisatiespellen.

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. 

Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

 Keith Johnstone

In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek is worden er wel verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 8 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en improvisatiespellen. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Deze cursus is een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, bijvoorbeeld met Verdiepend improviseren, de Vervolgcursus Theatersport of de Productiecursus Improviseren. NB: bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is.

Wie

Volwassenen

Prijs

€170,00

Waar

Spaarnestraat 11a
Utrecht

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Nico Groenenberg
-7